/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и водещ превозвач в България, днес празнува 11тата годишнина на базата си в София. WIZZ получи първия си самолет в София на 21 април 2006 и сега авиокомпанията има седем самолета, включително най-модерните от семейството Airbus A321, базирани в българската столица и над 250 насочени към клиента местни служители.
Първият WIZZ полет от София, излетя през септември 2005. Оттогава авиокомпанията стана водещ превозвач в България с близо 7.5 милиона превозени пътници от и до столицата, като непрекъснато разширява мрежата си от нискотарифни линии. Сега Wizz Air предлага от София 33 маршрута до 16 държави, с повече от 2.2 милиона места в продажба през 2017.
На пресконференцията по случай забележителното събитие, Йохан Айдхаген, директор маркетинг, обяви, че WIZZ ще бъде генерален спонсор на Wizz Air Sofia Marathon, това значимо състезание ще се проведе за 33 път в историческия център на българската столица, на 15 октомври. Тази новина отново подчертава дългогодишната ангажираност на Wizz Air с движението и активния начин на живот.
С Wizz Air Sofia Marathon авиокомпанията става генерален спонсор на седем състезания в градове в Европа, където има развити бази. Всички тези събития са много популярни както сред професионалистите бегачи, така и сред аматьорите, и посетителите на градовете.
През 2016 Wizz Air е превозила над 1

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*