Сред потърпевшите профили в социалната мрежа са тези на френското икономическо министерство, на службата на BBC за Северна Америка, на германския футболен клуб „Борусия (Дортмунд)“, на тенис легендата Борис Бекер, както и на неправителствената организация Amnesty International.

Лидерът на партията в ЕП, в която е ДПС, поиска моментално спиране на преговорите с Турция за ЕС

“Нацистка Германия, Нацистка Холандия. Това е малък османски шамар за вас. Ще се видим на 16 април. Какво съм написал? Научете турски“, се казва в публикуваното от профилите съобщение. Текстът съдържа свастики и е придружен от видео с части от реч на турския президент Реджеп Ердоган.„Уведомени сме, че има проблем, засегнал много акаунти тази сутрин”, каза говорител на Twitter. Той добави, че източникът на атаката е проследен до трета страна, чиито права са били отнети.

Атаката идва на фона на продължаващия конфликт между правителството в Анкара и други европейски държави, сред които Германия и Холандия, които отказаха да разрешат на турски министри да проведат срещи с турски избиратели. В отговор президентът Ердоган обвини както Берлин, така и Хага, че действат като нацисти. С датата 16 април хакерите имат предвид деня, за който е насрочен референдумът за изменения в турската конституция, които предвиждат преминаването към президентска форма на управление в страната.

Какво направи Ердоган с кюрдите?

От френското икономическо министерство и „BBC Северна Америка“ потвърдиха за инцидента, съобщавайки, че вече са върнали контрола върху профилите си.

https://www.actualno.com/sciencelogy/twitter-potvyrdi-che-turski-hakeri-sa-razbili-redica-populjarni-profili-news_599545.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*