В студиото на сутрешния блок на БНТ Столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга твърденията, че цената на една пейка за ул. „Граф Игнатиев“ е 10 000 лв. По думите ѝ, цената на пейките варират между 850 и 1290 лв. Фандъкова също така потвърди, че паветата пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ няма да бъдат подменяни при реконструкцията на зоната пред него. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, като част от ремонтите това лято.

Паветата на пл. „Св. Александър Невски“ ще останат и това не е новина, тъй като решението е от 2017 г., обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. В твърдението, че ще бъдат подменени, тя видя партийни интереси.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Моята позиция винаги е била, че в историческия център на града трябва да има минимални намеси по необходимост, за да запазим духа на стара София.

Ще бъдат монтирани участъците на паважа в лошо състояние, като ще бъдат подменени и тротоарите. Остава решението зоната от ул. Оборище до храм-паметника „Св. Александър Невски“ да е пешеходна, заяви Йорданка Фандъкова. Срокът за изпълнение на ремонта е една година.

Паветата около катедралния храм „Александър Невски“ в София няма да се пренареждат. Това увери във „Фейсбук“ кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Проведената проверка показва, че нНа ул. „Граф Игнатиев“ няма пейки на цена 10 000 лв. – цената им варира между 850 и 1290 лв., обясни столичният кмет. Архитектурните композиции в зона 2 са 12 на брой, като пет от тях може да се видят на пл. „Гарибалди“. Проверката за стойността им е показала, че цената им варира между 1460 и 2166 лв. Така цялата композиция е на цена от 8500 лв., обясни Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Няма пейка, която струва 10 000 лв.

Крайната цена на проекта е определена и няма да се променя, заяви столичният кмет.

На някои места не е възможно да се монтират подземни контейнери за смет, тъй като или инфраструктурата не позволява, или има съпротива от живущите в района. Поставените до момента такива контейнери ще започнат да функционират, когато обектът бъде приет, обясни Йорданка Фандъкова.

Станалите известни като „перки на акули“ ограничители на столичната улица „Граф Игнатиев“ ще бъдат заменени с чугунени колчета. Това реши окончателно…

Има 10 големи обекта в София, където ще се проведат мащабни ремонти това лято. Два от тях столичният кмет определи като стратегически – продължаването на работата по вътрешния ринг на града и изграждане на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в Овча купел, наред с други.

Продължава обновяването на столичния градски транспорт, като засега вредните емисии, излъчвани от негови превозни средства, са намалени с 2,5 пъти, заяви Йорданка Фандъкова. Следващата седмица предстои да бъдат пуснати в експлоатация първите 20 от общо 60 съчленени автобуса на природен газ по линия 11.

https://www.novinite.bg/articles/175249/Jordanka-Fandakova-Nyama-pejka-na-ul-Graf-Ignatiev-koyato-struva-10-000-lv