Учени от Харвардския университет съобщиха, че употребата на минимум две шепи орехови ядки на седмица сериозно намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, съобщава Дейли Мейл.

Изследователите са анализирали над 200 000 души и стигнали до извода, че хора, които ядат по-често ядки са по-малко склонни към инфаркти и инсулти.

Според изследването, употребата на по шепа орехи всяка седмица повишава вероятността да бъдат избегнати сърдечно-съдоби заболявания с до 21 процента.

Ползата от орехите се свързва със съдържащите се в тях антиоксиданти, белтъци и други хранителни вещества.

Освен от сърдечно-съдови, орехите намаляват риска и от онкологични заболявания и диабет.

Източник: pik

https://fakti.eu/2018/04/07/%D1%8F%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0/