Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост, заяви Валери Симеонов. Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания, които протестират срещу избора му за заместник-председател на НС. „Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Аз се извиних, подадох оставка. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС”, коментира Симеонов пред „Нова тв“.

Той каза, че е готов да се срещне с майките, но смята, че искането на оставката му е политическо. „Осъзнавам, че съм по-различен в политически план, използвам по-остри изрази. Но в продължение на 1 година работя върху себе си”, заяви още Симеонов. Той сподели, че знае какво е да имаш болен човек в дома си – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение от 7 години. „Помагал съм на много хора с инвалидност. Не съм този сатана, който ме описват”, заяви Симеонов и изрази готовност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания. Симеонов коментира и повишаването на данъците в София. „Неприятна и болезнена, но необходима мярка”, заяви той за по-високия данък за по-замърсяващите автомобили. „Съобразно изискванията на ЕС, това е неизбежно”, отсече той. Той коментира и предложението нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се санкционира. „Става въпрос за следното – дали държавата да се прави, че не вижда беззаконието, или да осигури еднакви условия за всички, които предлагат хотелиерски услуги”, каза Валери Симеонов.

https://www.novinite.bg/articles/182983/Valeri-Simeonov-se-oplakva-Ne-e-spravedlivo-da-me-izkarvat-obshtestven-vrag-nomer-1-ne-e-choveshko