22-годишния Калоян Кирков и 2 години по-възрастния Петър Иванов са бандитите, спипани за кражби в Несебър. те дошли от София в началото на месеца и се настанили в квартира в с. Равда, но нямали представа, че са внимателно следени от разследващите в РУ-Несебър. След като събрали достатъчно доказателства за нелегалната дейност, униформените щракнали белезниците на китките на

Бандитите били спипани със сериозна плячка – множество откраднати вещи. След проведените разпити Калоян и Петър признали, че нещата са задигнати от различни апартаменти на чужденци в рамките на само няколко дни. Двамата разказали, че Иванов играел ролята на шофьор, докато Кирков тарашел набелязаните жилища. Той нахлувал през отворените прозорци и прибирал буквално каквото му видят очите.

При извършеното претърсване на квартирата им са открити част от откраднатите вещи – банкови карти, мобилни телефони, лаптоп, таблет, фотоапарат, сребърни и златни бижута, но без отнетите парични суми. Част от вещите, предмет на престъпната дейност на задържаните, са намерени в София.

Калоян Кирков е добре известен на полицията. Той е криминално проявен е осъждан. 22-годишният столичанин е регистриран за кражби, притежание на наркотици, кражба на кола и възпрепятстване на орган на властта.

Калоян вече е с повдигнати обвинения за престъпление в условията на опасен рецидив. По искане на прокуратурата му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

pik.bg