Кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов

Световни рок звезди, български музиканти, артисти, художници и певци изпълват град Тутракан в навечерието на Международната Дунавска седмица.
Това е шестото издание на международното събитие и градът край Дунава се превръща в огнена сцена на различни събития и културни изяви !

„Спокойно можем да наречем Тутракан – малката културна столица на Дунава, защото освен величествените залези, историята, традициите и духа, с които този прекрасен град очарова, точно тук, се провеждат забележими фестивали и емоционални събития, благодарения на които се предава положителния дух на тутраканци, и се събират хора от цяла България и отвъд границите и” – с тези думи кметът на Община Тутракан,
д-р Димитър Стефанов, дава старт на събитието.

А програмата е различна и интригуваща всеки ден и всяка нощ! Пъстрото културно многообразие включва класическа музика,фолклор, рок-концерти,забавления, танци, пленер на художници, атракции, светлинно и лазерно шоу , както и множество конкурси като: състезание по греда над вода; воден слалом на тихи води с едноместен и двуместен каяк; спортен риболов; символично преплуване на река Дунав; демонстрация с високоскоростни моторни лодки ; забавления за най-малките. Една от големите атракции е приготвянето на рибена чорба, известен местен тутракански специалитет.

На откритата сцена под звездите, известни тенори и музиканти оставят зрителите без дъх. А фолклорни ансамбли от АРЖЕНТИНА , О-В ГУАМ И ДЕРВИШИ и български добруджански групи, представят с много настроение и емоция автентичния колорит на своите песни и танци.


В програма е отделено специално внимание на поп, рап и рок- музиката…
В прекрасния крайдунавски парк на Тутракан по залез слънце, голямата Силвия Кацарова концерт разпалва емоциите на зрителите…
А уникалният концерт на ТИМ РИПЪР ОУЕНС, заедно с БТР се превръща в опияняваща кулминация на Международната Дунавска седмица!
Този фестивал оставя незабравими спомени в сърцата на своите хиляди почитатели и огромно нескрито желание догодина отново да се съберем в гр. Тутракан и да се потопим във вихъра на ОГНЕНИЯТ ДУНАВ!


tutrakan.egov.bg