За да направите кариера като високоплатен топ модел, невинаги е необходимо да преминете през скъпи школи и колежи, да се явявате на множество дефилета за начиаещи или да познавате някои от корифеите в модния бизнес. Понякога това може да стане и след стандартно посещение в магазин например. Или след похапване във верига за бързо хранене. Разбира се, има и едно задължително условия-красота, вродена грациозност и походка, която може да накара католически свещеник да разбие със шут стъклопис в катедрала.

Ето само пет от многото подобни примери:

Жизел Бюндхен. Днес е един от най-скъпоплатените модели в света. Иначе е родена в бразилския град Оризонтин и късметът й проработил, когато едва ан 14 години тръгнала за Сан Пауло на екскурзия като ученичка. Там Жизел седнала да обядва в ресторант за бързо хранене и била забелязана от представител на агенция Elite Modeling. Останалото ни е добре известно.

Кейт Мос. Лондончанката също пробива на 14 години, когато се връщала със семейството си от почивка на Бахамите. Агент на Storm Model Management  я забелязал на летище „Джон Кенеди” в Ню Йорк. Това става през 1988 година, а от 1990 именно Мос въвежда модата на „хероиновия шик”.

Бианка Балти. Тя била едва на 20 огдини, окгато се сблъскала с агент по подбор на манекенки в кварталния супермаркет. Само месец след това вече4 станала част от рекламната кампания на „Долче и Габана”, а от 2005 година е сред „Ангелите на Виктория Сикрет”.

Джордан Дан. През 2006 година тя посещава търговски център в Лондон и това дава началото на бляскавата й кариера. Още от следващата година се появява на световния моден подиум, тъй като е забелязана по време на шопинга си от агент на Storm Model Management . От 2014 година е в топ 10 на най-високоплатените манекенки, след като стана първата тъмнокожа жена, участвала в дефиле на „Прада”.

Бехати Принслу. Родената в Намибия красавица впечатлила агент за набиране на омдели по време на покупки в магазин за плодове в Кейптаун. Тя обаче не се обадила на дадения й от него телефон и се наложило дъщерята на основателя на агенцията Storm Models London  лично да отиде и да я покани да участва в модно дефиле. Така тръгва кариерата й, която я отвежда и до „Ангелите на ВикотрияСикрет”.

 

Източник : e-novini.bg