Скандал разбуни Варна заради огромна сграда, която изниква буквално върху пясъка на плажа Кабакум. Строежът подлуди местните, които от месец сигнализират за наглостта, но без успех до момента. Оказва се, че зад солидната сграда строи не кой да е, а един от най-приближените на покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев – бизнесменът Петър Лашов, пише Kabakum.bg. Според изданието именно той бил мистериозният поръчител на поредното нагло плажно строителство.

До момента човекът, който стои зад сградата бе неизвестен за Община Варна и националните медии, които се чудеха кой стои зад незаконно заведение с мащабите на ресторант за сватби на плажа Кабакум.
Пепи Лашев от години е известен като един от най-близките до покойния Жоро Илиев и бе собственик на популярното столично чалга заведение “Най-клуб”, припомня още изданието.
Същият взел част от плажа на Кабакум на концесия и още преди да получи каквито и да е документи и разрешителни, вече е застроил плажа, в стремеж да извърши строителните дейности преди влизане на забраната за строителство по време на летния сезон, съобщават от медията.
Както стана ясно и от изявлението на общинските служители във Варна, твърде вероятно е, докато трае “разследването” дали обекта е законен или не, заведението да си работи в нормален режим до края на летния сезон 2018 г.
Според изданието чадър над Лашов бил опънат от български депутат в Европейския парламент, който лично се обадил в Община Варна с инструкции, да не го закачат. След намесата на медиите обаче до момента институциите са съставили пет акта за констатирани нарушения. Все още обаче не е ясно дали на практика някой ще плати някаква глоба или пък че незаконният строеж ще бъде съборен.

pik.bg