Разширяват периметъра на блокадата в Банско. Влизането и излизането от града са забранени за 14 дни. Там се допускат само доставчици на хранителни продукти. Въпреки мерките напрежение в курорта няма, съобщава Нова телевизия.

Няма и бедстващи туристи, обявиха от кметството. Всички британци вече са извозени. Осигурени са 1500 маски за многократна употреба в хранителните магазини. 

От общинския кризисен щаб в града съобщиха, че няма бедстващи хора. Осигурен е подслон и изхранване на нуждаещите се. Хотели в курорта също се включиха в помощ на хора, които не могат да се справят сами с ограниченията на карантината. За тях се приготвя топла храна, която се доставя до домовете им, предава и БНТ.

И докато курортът чака края на карантината, хотелиерите са притеснени, че пандемията може да ги доведе до фалити.

„Нямаме формула, по която да имаме път за изход. Много трудно ще бъде. В близките три месеца въобще няма да имаме резервации“, обяви хотелиерът Малин Бистрин. Според него държавата трябва да предприеме спешни мерки и да подкрепи туризма.

https://www.novinite.bg/articles/187059/Razshiryavat-perimetara-na-blokadata-v-Bansko-vlizaneto-i-izlizaneto-ot-grada-sa-zabraneni