„Протестите в Габрово не изместват акцента от скандала с апартаментите. И двата процеса са достатъчно сериозни. От „Апартаментгейт“ произлезе нещо много важно – има криза във фунционирането на органите, които борят корупция като ДАНС и КПКОНПИ. Те трябваше да правят проверки как са натрупали политиците парите си, да кажат пред медиите, че има корупционен риск, а не да се заявява само, че текат проверки по сигнали, които не се знаело кога ще приключат“. Това каза пред ТВ Европа социологът Боряна Димитрова.

„Дали една институция работи, се вижда по време на криза. Оставките на управляващи като първи жест са инвестиция в общественото доверие. Редно е да се направят крачки встрани. В същото време започват да валят, но този процес има опасност да девалвира. Трябва да се постави въпросът – какво правят институциите за борба с корупцията и с какво оставките ще подобрят работата им? Нужен е преглед на работата на КПКОНПИ. Във всяка една институция няма гаранция, че няма да има човек, който не злоупотребява“, коментира социологът.

 „Не мога да гадая кои ще са кандидатите за евродепутати на БСП. Това, което става в левицата, вече е доста непрозрачно. Ако има натиск отвътре, Сергей Станишев ще бъде издигнат и БСП ще повтори, че е демократична партия. Ако решението зависи от Корнелия Нинова – това няма да се случи“, коментира Боряна Димитров. 

https://www.novinite.bg/articles/174026/Protestite-v-Gabrovo-ne-izmestvat-aprtamntgejt-smyata-Boryana-Dimitrova