/КРОСС/В Барселона ходят на плаж дори навръх Нова година, когато обикновено температурата в града е 16-17 градуса.Но с повече късмет през майските дълги уикенди ще бъде над 23-24 и съвсем ще си става, а защо не и по Великден.
И въпреки, че тази зима за първи път от двадесетина година в този феноменален град валя сняг, най-прекрасното пристанище на Средиземно море има една от най-красивите пролети в Европа и в целия свят.А от София има директни полети на 4 авиокомпании и още няколко варианта за прехвърляне.
Споменахме Ница с красивото кацане, но Барселона не й отстъпва. Дали самолетът захожда от юг над плажовете на Коста Дорада – Златния бряг, или над плажовете на Коста Брава, и от север, и от юг това са стотици километри плажни ивици около столицата на Каталуня.
Тя самата има десетина километра прекрасен пясъчен плаж. Хотелите на него са скъпи – от уникалния W с неговите приказни тераси – наричат го Платното заради формата на сградата, до онези на Порт Олимпик – олимпийското пристанище и уникалната огромна скулптура на риба, направена от самия Жоан Миро, където са и най-модните заведения като „Шоко“, „Карпе Дием“ и останалите, пак на самия плаж, това е гаранцията да бъдете на първа линия. По булеварда покрай яхтеното пристанище, който води до плажа ще намерите и бюджетни решения като 54, който има дори басейн на покрива, а зад гърба му е купонджийският квартал Барселонета с неговите невероятни ресторанти