Голям пожар гори в търговски склад в столичния квартал „Красна поляна“ и изплаши половин София. Очевидци твърдят, че пламъците се виждат чак от Костинброд!

Тази вечер към 20:00 часа бил получен сигнал за пожар. Натам веднага са насочени 9 пожарни екипа и линейка, а мястото – отцепено от полиция, съобщи пресцентъра на МВР. От Столична община са изпратили пет водоноски, които да помогнат на огнеборците в борбата с пламъците.

Живеещите наблизо са категорични, че гасенето ще продължи с часове, тъй като пожарът е огромен. Хората са паника, тъй като огнените езици се издигат на огромна височина.

Намиращата се на по-малко от 100 м. от пожара бензиностанция не работи, а токът в обекта е спрян, предава ПИК от горещата точка.

Работничка в магазина твърди, че охранителят, който пази склада, идвал винаги пиян на работа, а и имало проблем с камерите вътре в склада и те не работели.

Улицата към болница „Надежда“ е затворена за движение. От полицията заявиха, че трудности в придвижването ще има най-малко още 2 часа.

снимки и видео: Асен Рашков

pik.bg