Полицията в Дупница обяви за общонационално издирване 65-г. Георги Велинов от село Овчарци, община Сапарева баня, след сигнал на близките му, че изчезнал безследно. Мъжът е бил приет с пневмония в болница в Дупница. Миналата сряда излязъл да пуши цигара на двора на здравното заведение и оттогава го няма. Синовете и близките му роднини го издирват, но безуспешно.

Ето какво разказа пред „Струма.бг“ единият от синовете му – Ивайло Велинов: “В понеделник предишната седмица баща ми влезе за лечение с диагноза пневмония в частната болница в Дупница. До този момент той не е боледувал от нищо. В сряда към 18,30 ч. отидох на свиждане, но не открих баща ми в болничната стая. Пациентите в стаята ми казаха, че е излязъл да пуши цигара около 16,30 ч. и не се е връщал. Започнах да обикалям всички стаи в болницата. Извиках и брат ми да го търсим заедно. До 20,30 ч. прегледахме всяко кътче в болницата. На видеозаписа от камерата на входа на болницата се вижда, че баща ми излиза в 16,30 ч., пали цигара и прави крачки встрани, където камерата няма обхват. На неговото легло беше настанен друг пациент, а дрехите му бяха събрани в една чанта. В якето му стояха 150 лв. и личната карта. Попитах в болницата не знаят ли къде е баща ми, те ми отговориха, че може да е изпаднал в делириум и да не знае къде се намира. Баща ми не е алкохолик. Пийва по 200 грама ракия на ден, но много работи по полето, вкъщи… Търсихме го по роднини. С брат ми обиколихме около болницата, жп гарата и по пътя за Овчарци. Няма никаква следа от баща ни. Питахме по всички автобусни линии дали не се е качвал човек с пижама и горнище от анцуг с червени кантове, но никой не го е виждал. Прегледахме реката до болницата сантиметър по сантиметър, но нищо не открихме. Никаква следа. Мисля си, че може да е отвлечен, но няма причина. Не дължи на никого нищо. Надеждата ни да го открием жив намалява. В деня на изчезването му звъняхме по телефона. Веднъж само вдигна, чуваше се щум от лека кола или друго превозно средство и после най вероятно батерията падна и телефонът оттогава е изключен.

Мистерията е голяма. Излиза пациент от болницата да пуши цигара и вече шести ден го няма и никой не го е виждал”, разтревожен е синът на изчезналия 65-г. Г. Велинов – Ивайло Велинов.

По случая с мистериозното изчезване на 65-г. Г Велинов работят криминалисти от РУП – Дупница. Извършват се издирвателни мероприятия. Разпитани са пациентите, които са били в една стая в Г. Велинов, и персонала на частната болница. Полицаи търсят Г. Велинов в землищата на околните села, но шести ден следи от него няма.

pik.bg