Шестима души са пострадали при верижната катастрофа с девет коли на бул. „Акад Иван Гешов“. Трима са хоспитализирани, а на други трима им е оказана медицинска помощ на място. 

„Пострадалите майка, баща и дете вече са хоспитализирани в „Пирогов“. Детето е на 12 години с контузия на гръден кош и в коремната област. Бащата е на 45 години с контузия на глава, нос и гръден кош.

Майката е на 45 години с контузия на глава, гръден кош, с мозъчно сътресение, губила е за малко съзнание. Тя е най-тежко пострадалата от останалите. На още трима души им е била оказана медицинска помощ на място, не се е налагала хоспитализацията им. Те са с по-леки наранявания“, обясни Катя Сунгарска от Спешна помощ пред „Фокус“.

По думите й 58-годишен водач е получил хипертонична криза, но е бил стабилизиран. „Другият водач е на 35 години, бил е с главоболие и третият водач е на 36 години също с такова главоболие“, добави тя.

От „Пирогов“ заявиха пред ПИК, че пострадалото семейство е докарано при тях. Майката, бащата и детето са контактни и в съзнание. „В момента минават прегледи и изследвания“, каза пиарът на болницата Мария Пойразова.

pik.bg