Апелите към възрастните хора да ограничат социалните си контакти, нямат достатъчно разбиране от самите тях. Каза ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, по повод новите мерки, които се въвеждат у нас.

Освен ограничаване с КПП-та на областните центрове и затваряне на парковите зони, възрастните хора ще могат да пазаруват с предимство между 8:30 и 10:30 сутринта. Тогава в магазините ще се допускат само хора над 60 години.

„Имаше много вербални послания. Темата за възрастните хора бе обсъждана в щаба днес, както и предишния ден, всъщност всички мерки са насочени към тях. Няма достатъчно разбиране по този въпрос. Получихме много писма от възрастни хора, които са за тяхното ограничаване.

Имаше един фрагмент от писмо, в което се казваше „Оставете ни да живеем”. Аз ще го перифразирам  – „Дайте ми шанс да съхраним живота Ви”, каза проф. Мутафчийски. Той каза, че цял ден дебатите са били по тази тема и явно  вербалното послание не е достатъчно.

„Не е голяма заболеваемостта. Прогнозите за времето за събота и неделя са чудесни,но  няма да може да се възползваме”, каза още шефът на ВМА.

https://www.novinite.bg/articles/187050/Mutafchijski-s-apel-kam-vazrastnite-hora-Dajte-ni-shans-da-sahranim-jivota-vi