Специалистите по здравни грижи от болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора отново излизат на протест. Те настояват за достойно заплащане, както и за премахването на търговските дружества в здравеопазването. В протеста се включи и националният омбудсман Мая Манолова.

Вижте повече подробности от прякото включване на Десислава Петкова.

Медицински сестри, кинезитерапевти, лаборанти и медицински асистенти настояват да получава достойно заплащане за труда си в размер най-малко на две минимални заплати или 1100 лв. Сред исканията са и допълнително заплащане на работата в спешната помощ и спешните отделения.

Омбудсманът Мая Манолова пристигна в Стара Загора и разговаря с протестиращите. След това те ще се отправят на протестно шествие по централната градска улица.

Протестът е мирен, като в него ще се включат само медицински работници, които не са на смяна. Всички останали обаче са в стачка готовност, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

https://www.novinite.bg/articles/176768/Medicinski-rabotnici-ot-Stara-Zagora-protestirat-s-iskane-za-dostojno-zaplashtane