Службата по трудовите и социални въпроси към социалното министерство ще консултира българите в Кипър за различните видове обезщетения – за старост (пенсии), безработица, майчинство, инвалидност

Информационните дни за сънародниците ни ще бъдат в периода 17-22 юни. Те ще имат възможност да зададат въпроси за трудови и осигурителни отношения и да получат информация за процедурите по потвърждаването на осигурителен стаж в ЕС за различни осигурителни рискове. Ще им бъдат разяснени практически въпроси относно процедурите за удостоверяване на осигурителен стаж и спецификите за изчислението му в Кипър.

На 17 и 18 юни (понеделник и вторник) от 9:00 до 13:00 часа ще се проведат консултациите в гр. Никозия, в сградата на посолството на България (адрес: 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia). Вторият ден ще присъства и представител на Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване на Кипър

На 22-ри юни (събота) пък е информационния ден в гр. Ларнака. Той ще се проведе от 9:30 до 14:00 часа. Адресът на събитието е ул. „Константинос Калогера“ 87, офис 3.

Службата по трудовите и социални въпроси е базирана в Атина, Гърция. Тя има компетенции за консултиране и подпомагане на българските граждани в Кипър при упражняване на трудова дейност и ползването на съответните социално-осигурителни права в рамките на координацията на системите за социална сигурност на държави-членки на ЕС.

https://www.novinite.bg/articles/176779/Konsultirat-balgari-v-Kipar-za-pensii-i-majchinstvo