Адвокатът на Свилен Максимов, бившия мъж на убитата журналистка Виктория Маринова, пристигна преди броени минути в сградата на Областната дирекция на МВР в Русе.

Пред журналист на агенция ПИК, Андрей Желязков, който е бивш директор на телевизията, преквалифирал се в юрист, обясни, че е пристигнал, за да научи какво се случва с разследването на жестокото убийство, което потресе града.

Междувременно в сградата на ОДМВР-Русе продължават разпитите на задържания румънски гражданин с украински произход. На място са и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, както и вътрешният министър Младен Маринов, който лично участвал в разпита на задържания. Все още няма повдигнати обвинения, а разследващите проверяват алибито му.

Припомняме, че Виктория Маринова беше убита в събота по обяд, докато спортува на кея в Русе. На мястото на престъплението е открито ДНК на извършителя, като най-вероятно от задържания днес също ще бъде взето ДНК, за да се провери дали е имал участие в тежкото престъпление.

Пред сградата на Областната дирекция на МВР има десетки журналисти, част от които от чуждестранни медии, които очакват изявлението на разследващите органи по случая. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ НА ПИК!

pik.bg