Измамна схема с пари за дърва за огрев. Потърпевшите са възрастни хора. Мнимите търговци обикалят селата в Разградско и им ги предлагат по-евтино. Докато уговарят „сделката“, измамниците всъщност крадат спестяванията на пенсионерите.

Мъжете се представяли за търговци на дърва. Избирали за жертви стари хора, които живеят сами. Така в капана им попаднал 85-годишният Садък Хюсеин от село Вазово. Освен, че му продали по-малко дърва, отколкото е платил, мнимият снабдител откраднал и две хиляди лева от дома му.

„Доставчиците“ на дърва са приложили същата схема в още две села в община Исперих. Въпреки предупрежденията, възрастните хора се подвели от уж изгодната оферта.

Започна запасяването с дърва за огрев в Благоевградска област. Много от хората предпочитат да си закупят дървесина още през летните месеци, когато цен…Сабри Мюзекяр – кмет на с. Вазово: Обикаляме и им казваме да не отварят врати, да не вдигат телефони, предупреждаваме ги.

Полицията в Разград вече е задържала извършителя.Илияна Георгиева- говорител на ОД на МВР- Разград: Той е на 46 години от Тутракан, многократно криминално проявен с над 11 криминалистични регистрации, включително и към момента срещу него има 4 досъдебни производства за подобни деяния. Другият по-скоро е използван за шофьор, тъй като извършителят няма шофьорска книжка.

А добрата новина за Садък Хюсеин е, че откраднатите му спестявания ще бъдат върнати.

https://www.novinite.bg/articles/184496/Izmami-s-evtini-darva-za-ogrev-v-Razgradsko