СОБСТВЕНИК НА ЛУКСОЗЕН ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС В СЛЪНЧЕВ БРЯГ СБЪДНА МЕЧТАТА ЗА ПОЧИВКА НА МОРЕТО НА 14-ГОДИШНИЯ ПРЕСИАН от Велико Търново, който страда от мускулна дистрофия. Благодетелят пое не само престоя на момчето и семейство му, но и осигури специализиран транспорт до курорта и обратно до областния град. Младежът сподели прекрасните моменти на плажа заедно с 6-годишния си брат и майка им.

Историята на тийнейджъра стана публично достояние миналата година по повод кандидатстването на фамилията за общинско жилище в старата столица. Нуждата от нов дом бе огромна, тъй като тримата живееха в покрайнините на града, в местността Дервеня, а майката Анета Янева се налагаше да тика сина си в инвалидна количка цели 4 км, за да стигне до най-близката автобусна спирка и да го заведе на училище. Тогава местната комисия по настаняване и картотекиране настани приоритетно семейството в апартамент в квартал „Зона Б“. Брокер от старата столица пък изпрати майстори, които да ремонтират жилището за негова сметка и осигури нова дограма и електроуреди за нуждите на фамилията. Пресиан си пожела да види морето на живо, а не само по телевизията и със сбъдване на желанието се заел собственик на хотелски комплекс в Слънчев бряг. Той бил впечатлен от силата и борбеността на Анета, които е самотна майка и дава всичко от себе си децата й да не чувстват липсата на нищо.

Бизнесменът подари на семейството 7-дневна ол инклузив почивка.

„Няма думи, с които мога да изразя благодарността си за възможността да дойдем на морето“, казва Анета.

35-годишната жена споделя, че Пресиан не е ходил на плаж от 6 години. Следващата мечта в списъка на сина е да стане фризьор. Момчето вече е ученик по индивидуална форма на обучение в Професионалната гимназия по моден дизайн и учителите го посещават вкъщи.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба.БГ