/КРОСС/ Губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев е подал оставка пред президента на Руската федерация Владимир Путин,  предава ТАСС.
Във видеообръщение, поместено на уебсайта на своята администрация, самият Тулеев обяснява, че няма моралното право да остане губернатор „с такъв тежък товар“ от „страшната трагедия“ в Кемерово на 25 март.
„Смятам, че това е  правилният, съзнателен и единствен начин това е  единственото истинско решение, защото с толкова голяма тежест като губернатор не може, морално не може“, каза той.
„Ние всички живеем с тази ужасната трагедия, която настъпи в Кемерово на 25 март. Ние загубихме 64 души, повечето от тях деца, нашите деца“, добави Тулеев, „всеки от нас пропусна това чрез сърцето си, целия този ужас, скръбта за тази катастрофа“.
В същото време той добави, че „е направил всичко възможно, да се срещне със семействата на загиналите, да се опита да се опита да им помогне“. „Още веднъж изразявам най-дълбоките си съболезнования, но трябва да живеем, да живеем и да пазим паметта на всички тези, които сме загубили“, продължи Тулейев.
„Съвсем искрено,  пред иконата, мога да ви кажа, че в моята работа винаги съм бил ръководен от интересите на нашата страна, Русия и нашия регион“, каза още управителят.
73-годишният Тулеев ръководи Кемеровската област от 1997 г