Скандал избухна в Левски преди мача с Ботев Пд. Треньорът Красимир Петров напусна „синята“ школа и нападна шефа на ДЮШ Йончо Арсов. 
 
„Нямах желание да работя в тази обстановка, създадена и дирижирана от Йончо Арсов. Той е причината да си тръгна от „Герена“. Смятам, че имаше лично отношение към мен. Реално нямахме никаква комуникация. Не само с мен, но и с останалите треньори. Отделно от това говореше зад гърба на всеки от нас. Още в началото Арсов направи лошо впечатление с въпроса „Кои са близки на Боримиров“. Развали всичко хубаво, което бе създадено“, заяви Петров пред Меридиан мач.
 
Освен това треньорът не е съгласен с критиките към него.
 
„Обвинява ме, че водените от мен футболисти не се развивали, както и че не съм спазвал поставената от него рамка. Но в последните 7-8 години отборът ми винаги е бил на първо място. Това ли означава, че не развивам тима. Отделно от това петима от моите играчи са гръбнакът на юношеския национален отбор до 17 г., а Марин Петков попада и в първия отбор на Левски. Истината е, че Йончо Арсов вкарва дезорганизация в школата на клуба“, каза още Петров.

https://www.novinite.bg/articles/182329/Gramna-skandal-v-Levski