„Не знам дали е сезонът на оставките. Всякакви коментари по темата с оставката на заместник-министър Росица Димитрова са излишни. Никой министър или зам.-министър не следи каква е цената на билета. Но госпожата предполагам, че е била наясно, че пътува в бизнес класа или първа класа. При това, че има проблеми в социалната система, не е етично“, каза в ефира на Би Ти Ви дипутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.  

За внесения вот на недоверие към правителството Атанасова каза: „Липсата на всякакъв професионализъм и експертиза личи в парламентарната група на БСП. В годините назад в БСП е имало хора, които са разбирали от сектор „Сигурност“, като Михаил Миков, Атанас Мерджанов. Сега вноситителите или говорителите нямат допирни точки с този сектор. Весела Лечева е шампион стрелба и е виждала пушка, а колегата Явор Божанков е виждал пистолет само през прозореца на кола. Мотивите са доста странна смесица от сигнали на хора в интернет пространството, сигнали на депутати и тн. Клиширани изречения, които нямат нищо общо с действителността, са мотивите им за сектор „Отбрана“.

„Не бива трагедията с двамата пилоти да се превръща в тема за политическа атака. Всички проблеми в сектор „Отрбана“ не са от вчера, не са от днес. Ако са се прилагали през годините, нещата щяха да стоят по друг начин. Никой не очаква, че министърът, който не е от системата на МВР е навсякъде, където има престъпления. Не мога да приема, че Иван Иванов, който оцеля само няколко часа като МВР министър в правителството на Орешарски, може да дава оценки“, поясни Атасова. Тя призна, че има проблеми в системата на МВР.

pik.bg