Драстични мерки обявява премиерът на Великобритания Борис Джонсън в Лондон, където епидемията от коронавирус взе 58 жертви от общо 144 фатални случая в Обединеното кралство, съобщи „Метро“.

Първоначално британските власти реагираха с хлабави мерки срещу заразата, премиерът само посъветва сънародниците си да избягват пъбове и други места за събирания на много хора. При това положение, без принуда, много заведения и барове останаха пълни, дори бащата на премиера обяви, че напук на „съвета“ на сина си, ще отиде на кръчма.

Оказа се, че и на Острова съзнанието също е дефицитно, въпреки хвалбите на Борис Джонсън преди дни колко напреднала била либералната британска демокрация.

Сега суровата действителност рязко промениха нагласите му, като освен кръчми, салони и кина, затварят също и училищата и се отменят изпити. Вчера премиерът бодро се изрепчи, че до 12 седмици на Острова ще се „обърне посоката“ в борбата срещу пандемията. Днес, обаче, учените предричат, че социалната изолация може да продължи почти цяла година.

https://www.novinite.bg/articles/187052/Drastichni-merki-i-vav-Velikobritaniya-hlopvat-kepencite-na-krachmi-restoranti-fitnes-i-kino-saloni