На публични места в Бургас вече са поставени мобилни мивки с вода и течен сапун. Използвайте ги, съветват от пресслужбата на Община Бургас.

Засега от тях има на големите автобусни спирки до Автогара Юг и Операта, в Морската градина – до Пантеона и експоцентър “Флора”, както и на терасата до Културен център “Морско казино”. В петък такива устройства ще бъдат поставени и на други места. Използването им е напълно безплатно.

“Бургас не е под пълна карантина заради коронавируса и свободното движение на хора не е забранено. Но то не е препоръчително, особено за възрастните хора. Затова умолявам бургазлиите над 60-годишна възраст максимално да се въздържат от излизане навън! А останалите нека използват по предназначение мобилните мивки винаги, когато минат край тях!”, каза кметът Димитър Николов.

Диспенсъри с дезинфектант са монтирани в 100 автобуса от градския транспорт на Бургас. Също така във всички държавни и общински медицински заведения. Днес започна зареждането с диспенсъри на всички големи хранителни магазини в града, като Общината ще има грижата и за това те да бъдат постоянно пълни с дезинфектант.

https://www.novinite.bg/articles/187043/Dobri-primeri-ot-Burgas-Mobilni-mivki-po-ulicite-i-dezinfektanti-v-avtobusite