Едната пациентка с коронавирус е дала две отрицателни проби, ще бъде изписана от ВМА в събота. Това обяви ген. Мутафчийски на брифинг.

Едната пациентка на ВМА е дала две отрицателни проби за коронавирус и ще бъде изписана от болницата в събота. Добрата новина съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски. На бързия тест е дала антитела за това, че е прекарала болестта.

На други двама пациенти, които са в добро състояние, а от ВМА са се надявали скоро да ги изпишат, пробите им обаче още са положителни.

Иначе през деня са направени 129 проби в лабораториите на ВМА, Националния център по заразни и паразитни болести, в Стара Загора и Варна. От тях в Националния център са 6 положителни, във ВМА – 7, във Варна – 4 положителни, в Стара Загора всичките са отрицателни.

Кирил Домусчиев дарява лекарства и тестове за COVID-19 за диагностициране и лечение на заразените у нас. Това обяви на брифинг в МС началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

 

https://www.novinite.bg/articles/187044/Dobri-novini-Edin-ot-zarazenite-s-COVID-19-u-nas-e-izlekuvan-Domuschiev-daryava-barzi-testove-na-darjavata