По сигнал на граждани британец с психични проблеми е настанен в квартира в Смолян, за да бъде под наблюдение на полицията дали спазва наложената му карантина, съобщава bTV, позовавайки се на Областния кризисен щаб. Чужденецът е съпроводен от полицейски екип до Инфекциозното отделение в МБАЛ- Смолян, където му е взета проба за коронавирус. Резултатите от теста все още не са готови. В 14-дневна карантина са и четири семейства англичани в жилищата им в смолянското село Полковник Серафимово.

В полицията в Смолян ежедневно постъпват сигнали от граждани за хора, които са пристигнали от чужбина и би трябвало да бъдат под карантина, поясняват от полицията. Четири семейства, които имат свои къщи в Полковник Серафимово са пристигнали през последните седмица в селото и са предупредени, че трябва за останат 14 дни под карантина, съобщават от кметството. Преди малко началникът на кризисния щаб ген. Мутафчийски обяви, че в Смолян има първи случай на заразен с коронавирус – българин, завърнал се преди 2 дни от Англия.

https://www.novinite.bg/articles/186952/Britanec-s-psihichni-problemi-e-pod-karantina-v-Smolyan-testvat-go-za-koronavirus