Близо 300 хиляди уязвими български граждани ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти по Оперативната програма за храни и материално подпомагане, съобщават от Българския Червен кръст, които ще раздават поетапно храните. Продуктите се получават срещу документ за самоличност. Хранителните пакети за нуждаещите се хора ще бъдат раздавани от БЧК в 309 раздавателни пункта в цялата страна до 28 февруари.  

На 6 декември се отварят пунктове в областите Враца и Ловеч, а до края на месец декември и в областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Разград, Русе, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол и Софийска област. Всички останали области започват раздаването на храните през месец януари 2019 г. подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.
Подробна информация, гражданите могат да получат от отговорните служители в териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане и в регионалните офиси на БЧК. 

Днес е и Международният ден на доброволеца. Павел Павлов от БЧК споделя: 

„Българският червен кръст, който е създаден преди 140 години и Планинската спасителна служба са едни стълбове на доброволчеството в България и те обединяват усилието, волята, енергията на всички хора, които искат да помагат“.

https://www.novinite.bg/articles/168228/Blizo-300-hilyadi-dushi-shte-poluchat-individualni-paketi-s-hranitelni-produkti