Автобиографията, превърналата се в световен бестселър номер 1, на бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, ще излезе на български език. Това съобщиха от издателството разпространител. „Моята история“ е личната равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача очакванията и чиято история ни вдъхновява, разказват от издателството.

Като първа дама и първата афроамериканка в тази роля, Мишел Обама има огромна заслуга Белият дом да е по-гостоприемно и отворено място, отколкото когато и да е в историята. Тя се превръща в защитник на правата на жените в Съединените щати и по света, популяризира здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните й периоди, допълват от издателството.

„Моята история“ е издадена в САЩ и Канада през ноември миналата година и е публикувана на 44 езика в целия свят, съобщава БТА. По данни на „NDP BookScan“, автобиографията е продадена в повече копия от всяка друга книга, публикувана в Съединените щати през 2018г., и от всяка нехудожествена книга от 2007г. насам.

„Моята история“ ще излезе на българския пазар през октомври тази година.

https://www.novinite.bg/articles/174288/Avtobiografiyata-na-Mishel-Obama-izliza-na-balgarski-ezik