15 Август 2017 | 09:40

/КРОСС/ „Най-натовареното кръстовище в столицата е това на „Орлов мост“. Даваме си сметка какви затруднения ще причини затварянето му, но ремонтът трябваше да се осъществи. Всички ще трябва да проявим търпение за 10 дни, за да може ремонтът да е качествен“. Това призова кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Тя допълни, че в момента се полага металната мрежа и първият слой асфалт.

„Очаквам до 22 август този ремонт да приключи. Последният ремонт на това кръстовище е правен преди 11 години и гаранционният срок е изтекъл. Знаете какво беше състоянието на кръстовището. Затова, моля всички шофьори да ползват обходни маршрути“, призова тя.

„Има неудобство, но трябва да се изтърпи, за да може фирмата да си свърши работата. Около 300 000 лева е стойността на този ремонт“, каза Фандъкова.

„Ремонтът на отсечката на бул. „Прага“ е тежък, защото се наложи да се подмени канализационната система. За мен важното е ремонтите да са качествени“, подчерта кметът на София.

„Повече ме притеснява ситуацията в кв. „Овча купел“. Дълго чакано разширение и реконструкция на бул. „Монтевидео“. Уверявам хората, че правим всичко възможно ремонтът там да приключи преди 15 септември.

Друг тежък ремонт е на бул. „Дондуков“, който трябва да приключи до края на октомври“. „Мостът „Чавдар“ се ремонтира в срокове. Очаква се да приключи до края на август“, коментира Фандъкова и добави, че тези ремонти се налагат и са много тежки.

По отношение на инцидентите с паднали клони и дървета в столицата, Йорданка Фандъкова каза:

„Това лято при тези дълги горещини има такъв проблем в цялата страна. Преди две седмици възложих специална акция за премахване на опасните клони и дървета в столицата. Премахнати са близо 300 дървета от общински терени около улици, училища и детски градини. Собствениците на частни терени трябва да огледат за опасни дървета. В момента тече процедура за закупуване на топографска апаратура за обследване на дърветата“.

Фандъкова обясни и че Столична община в момента се бори срещу построяването на небостъргач на бул. „България“.

„Столична община е категорично против да се изгради сграда на бул. „България“. Водим сериозна битка с инвеститорите. Въпреки, че по новия устройствен план на столицата сме предвидили зелена площ, съдът е разрешил строеж, позовавайки се на предишния устройствен план“, разкри Йорданка Фандъкова.

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.