„Благодарение на желанието на правителството и премиера Борисов три плажа станаха достъпни за приросъобразен туризъм, но има правила, които трябва да се спазват. Не знам защо тези които къмпингуват смятат, че са извън закона. Това лято също ще има проверки и не смятам, едни хора трябва да имат повече права от други“. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод безразборната обсада на плажове от така наречените „зелени“ последователи.

Ангелкова допълни, че къмпинги няма, защото същите тези хора не желаят да спазват правила и не искат да спазват правила и закони. Тя подчерта, че палатки и каравани на пясъка са напълно забранени. „Целта на нашата работна група беше именно да регулираме къмпингуването“, заяви Ангелкова.

Има много безумия от приватизацията. Съда казва, че може защото навремето когато са се приватизирали различни обекти са били с УПИ-та са били законни. Ангелкова поясни, че въпросния хотел е с влязла сила съдебно решение и е частна собственост, което е неприкосновено. „Всички способи, които държавата е имала към онзи момент и за съжаление е напълно законно и ние не можем нищо да направим“, заяви още министърът. Тя даде пример с павилионите по алеята на Слънчев бряг при които ситуацията е същата и никой не може да принуди хората да си махнат павилионите.

По повод акциите на вицепремиера Валери Симеонов за регулация на шума, Ангелкова заяви, че предстои предложение законопроект от лидера на НФСБ да бъде приет и да бъде спазван.

За цените по родното Черноморие, Ангелкова заяви, че 14 плажа ще бъдат със син флаг, което е голямо постижение. За цената на чадър и шезлонг тя допълни, че ще има фиксирани цени. „Всички концесионери и наематели имат право да предлагат всякакви допълнителни атрибути, но нямат право да ги задължават без клиента да иска“, заяви още Ангелкова.

pik.bg