Очаква движението между кварталите „Овча купел“ и „Красно село“ да бъде затруднено. Причината – започва цялостната реконструкция на ул. „Житница“ заради изграждането на третия лъч на метрото.

Работата на ул. „Житница“ започна рано тази сутрин, но до големи тапи не се стигна, тъй като ремонтните дейности все още не са започнали по същество. Днес тук ще се поставят заграждения и допълнителни пътни знаци. Движението се извършва все още в двете платна. Шофьорите ще усетят тапите най-вероятно утре рано сутринта.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ремонтът включва цялостна подмяна на настилките, нови тротоари, ново осветление. В същото време се работи и по земното преминаване на „Цар Борис III“ на „Красно село“. Очакваме наесен вече да бъда приключено. За съжаление там имаме много тежки отчуждителни процедури, които ни забавиха и ни бавят, но се разбрахме с „Метрополитен“ да работят поетапно, така че да не губят време и да може да пуснем движението. Аз очаквам чувствително облекчаване на движението в един от най-натоварените възли в града.

Инж. Кирил Зайков, зам-.директор на „Метрополитен“ заяви пред нашата камера, че строителството на булеварда и ремонтните работи ще преминат през три етапа, със съпътстващи три временни организации на движение. Но в нито един от трите етапа няма да има затваряне на движението по ул. „Житница“.

https://www.novinite.bg/articles/176770/Zaradi-stroeja-na-metroto-Ochakvat-se-tapi-po-ul-Jitnica-ot-utre