Нова пробойна зейна в „Обединени патриоти“ след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов отказа да подкрепи своя коалиционен партньор и шеф на ВМРО Красимир Каракачанов за неговата стратегия за решаване на проблема с ромите.  

„В този вид не бих подкрепил концепцията на Красимир Каракачанов за циганите, тя трябва да бъде доизкусурена. Нашата коалиция е изградена на суверенен принцип. Всяка партия има право на мнение, има си собствена програма, така че по този въпрос ще се обърнете към някой от ВМРО“, каза Симеонов.

В същото време бившият вицепремиер призна, че по принцип основните предложения в плана „Каракачанов“ съвпадат изцяло с предложенията на НФСБ. „Така че ще подкрепим една такава стратегия, но сериозно подобрена и коригирана“, обясни Симеонов. 

Той добави, че не приема много сериозна заканата на Каракачанов да хвърли оставка като вицепремиер, ако ГЕРБ не подкрепи идеите му за ромите. И обясни, че засега не се очертава свикването на Коалиционен съвет по темата. „Не мисля, че това е повод за коалиционен съвет“, каза Симеонов.

https://www.novinite.bg/articles/171018/Simeonov-vidya-kusuri-v-plana-Karakachanov