ПИК научи ексклузивно къде бившата синоптичка Деси Банова ще каже заветното „Да“ на Росен Плевнелиев. Почти е сигурно, че сватбата ще е в един от двата най-луксозни хотела край курортното градче Урануполи, където е митичното гръцко имение на бившия държавен глава. Там се очаква да бъдат посрещнати отбраните гости на младоженците.

В „Двореца на орлите“ (Eagles Palace) през април се отбиха бъдещите младоженци Християн Гущеров и Светлана Василева, а по Гергьовден инкогнито наминал и премиерът Бойко Борисов, разкрива пред сп. „Грандхотели“ маркетинг директорът Роберто Рафаел. Навремето покоите му са били любими на самата Мария Калас, както и на милиардерската фамилия Сваровски. Днес той има един от най-високите рейтинги на Халкидики.

„Дворецът на орлите“ е комплекс от хотел и вили, наричани тук просто плажни бунгала. Двете части са свързани посредством мост над пътя. Това е истински ризорт със собствен частен плаж, съставен от три свързани части – за хотела, за вилите и една между тях, и минипарк. 

Клубът за ваканции е затворен – няма как да влезете в него дори да пиете кафе, ако нямате нарочна резервация. Част е от софт бранда „Small Luxury Hotels of The World“.

Масажи, танци и хапване върху типични малки масички с керамичен плот край морето – това са част от нещата, с които хотелът привлича петзвездните си гости. Край вътрешния басейн в карибски стил, заобиколен с палми и плетени чадъри и навеси, каквито има и на плажа, може да се изкара целия ден. Важно е да се каже, че той е с морска вода. 

Част от 157-те стаи са семейни, така че да бъде удобно за туристите, като специално внимание е отделено на супер комфортните легла. За да се осигурят часове на спокойствие за родителите, са осигурени и детски възпитатели. За хлапетата има и специален басейн, в който доведената дъщеря на Плевнелиев, Йоана, ще може да се забавлява.

Интериорите на стаите и апартаментите са минималистични и класически. Разбира се, по-луксозни са на вилите. Осигурени са много възможности за спорт на гостите – корт за тенис, клуб за фитнес с условия за йога, аеробика и други активности, билярд, водни ски, билярд, които обаче младоженците едва ли ще използват.

В луксозния хотел обръщат специално внимание на храната, която е от местни органични био продукти – плодове, зеленчуци, месо, риба, прясно изпечените пайове, невероятното мляко – особено овчето, и сирене, великолепен мед, фантастичен зехтин и балсамико от нар, та до планинските чайове от Атон. Два са ресторантите, като единият е гурме, а другият е специализиран в морските ястия.

pik.bg