Музеят на восъчните фигури „Мадам Тюсо“ премахна фигурите на принц Хари и Меган Маркъл от изложбата на британското кралско семейство в Лондон, след като двойката обяви, че се отказва от кралските си задължения, Peika.bg

Херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха в изявление в Instagram в сряда, че искат да поемат по нов път и да отстъпят от задълженията си като кралски особи, за да бъдат финансово независими.

В четвъртък на кралския дисплей в музея на „Мадам Тюсо“ се появи празно пространство, където някога са били Меган и Хари, до фигурите на кралицата, принц Филип, принц Уилям и съпругата му Кейт.

Стив Дейвис, генерален мениджър на лондонския музей, заяви пред Evening Standard, че восъчните фигури на Хари и Меган вече няма да се показват в експозицията на кралското семейство, а ще останат вътре в музея, но на друго място.

„Като две от най-популярните и обичани от нас фигури, те разбира се ще останат важна характеристика в Мадам Тюсо Лондон, докато наблюдаваме да видим какво ще им донесе следващия период в живота им“, каза той.

След като принц Хари и Меган Маркъл обявиха напускането си от висшите кралски задължения в сряда, службата за комуникация на кралството пусна собствено изявление, според което дискусиите все още са в „ранен етап“.

„Разбираме тяхното желание да предприемат различен път, но това са сложни въпроси, които ще отнемат време за справяне“, се казва в изявлението.

Би Би Си съобщи, че на кралското семейство не е казано, че Хари и Меган са направили съобщението си.

https://www.novinite.bg/articles/184475/Muzeyat-Madam-Tyuso-otdeli-figurite-na-Megan-i-Hari-ot-kralskoto-semejstvo