​Дъщерята на Цветан Василев с обвинение за пране на пари

/КРОСС/ Съпругата на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев изпрати открито писмо до президента Румен Радев. От него става ясно, че дъщерята на Василев също е обвинена и ще бъде обявена за издирване от Интерпол, защото не се е явила.

В отвореното писмо Антоанета Василева пише, че дъщеря й живее в чужбина от 3 години и няма как да получи призовката, но вече й наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

В писмото до президента Антоанета Василева пита кога прокуратурата е доказала престъпния произход на средствата на банкера и спазена ли е „презумпция за невинност“, при положение че още няма решение на български съд.

„….Дъщеря ми е обвинена за пране на пари за това, че през 2013 г. е купила апартамент в България с пари, дарени от баща ѝ в България. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с престъпен произход…….А пък и кога прокуратурата доказа престъпния произход на средствата на Цветан Василев? Той няма присъда, а презумпцията за невинност е изконно човешко право“, се отбелязва още в писмото.

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.