Тръмп осъди насилието в Шарлотсвил

/КРОСС/ „Ррасизмът е зло“, така президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира размириците в Шарлотсвил и осъди привържениците на идеята за превъзходството на бялата раса, неонацистите и „Ку-клукс-клан“. Той си нарече „престъпници и бандити“, предадоха световните агенции.

Тръмп се среща в Белия дом с американския министър на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс и с директора на ФБР Кристофър Рей.

Тръмп бе разкритикуван заради думите си, изречени в събота относно случилото се в Шарлотсвил, че много страни трябва да бъдат упреквани за това насилие. Тогава той не нападна конкретно привържениците на идеята за превъзходство на бялата раса и на други групи, насаждащи омраза.

Сега Тръмп каза, че осъжда насилието в Шарлотсвил и че на отговорните за него лица ще бъде потърсена сметка, допълва Ройтерс.

„Расизмът е зло и онези, които предизвикват насилие в негово име са престъпници и бандити, в това число „Ку-клукс-клан“, неонацистите, белите супремасисти и други насаждащи омраза групи, които противоречат на всичко онова, което е скъпо за американците“, каза Тръмп.

Той допълни, че ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка.

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.