Съкращаването на разходите за отбрана няма да се отрази на преоборудването на руската армия и флота

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че предстоящото през следващата година намаляване на обема на разходите за отбрана, няма да се отрази на програмата за преоборудване на армията и флота. Това руският държавен глава обяви по време на среща с ръководителя на парламентарната група на „Единна Русия“ Владимир Васильев, част от обсъждане на предстоящата работа по бюджета за следващата година, предаде ТАСС, цитирана от „Фокус“.

„По време на есенната сесия, трябва да се работи над закона за бюджета“, каза Путин и подчерта, че „предстои много работа“.

„Значителна икономия в бюджета за следващата година се предвижда за сметка на съкращение на парите за отбрана“, заяви руският президент.

„Това не е свързано с отстъпление от нашите планове за преоборудване на армията и флота“, подчерта той.

„Ще изпълним държавните поръчки в сферата на отбраната и ще направим нова програма, но според нея има някои съкращения, в сравнение с миналото, затова ще е нужно да разглеждаме много внимателно въпросите, които винаги възникват в хода на подготовката на основния финансов документ на страната“, отбеляза Путин.

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.