39 фенове бяха арестувани при сблъсъци преди и по време на мача между Левски и ЦСКА (2:2).

Първото стълкновение дойде на малко необичайно място – Южния парк. Сигналът за него е получен към 13,40 ч. на тел. 112. Незабавно натам са пратени полицейски екипи и при появата им групите са се разпръснали.

Впоследствие инцидент с ранен има в района на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Пострадалият обаче е без сериозни наранявания, което е установено след откарването му в болница. Най-спокойно бе на самите шествия, където многобройната полицейска охрана блокира всякакви опити за насилие и безредици.

Най-жестокият бой между фенове на двата отбора е на бул. „Васил Кънчов“ във Враца. До него се стигна, след като привърженици на „червените“, пътуващи от Козлодуй, устройват засада на „сините“ при магазин за техника, твърди „Меридиан Мач“. В масовия бой участват около 100 човека от двете агитки. Минути след сигнала районът почернява от полиция. Целият наличен състав на органите на реда е мобилизиран да прекрати боя. Има и пострадал служител от криминална полиция.

Арбитърът на дербито Левски – ЦСКА Георги Кабаков беше ударен с бутилка от минерална вода. Това стана на почивката, докато реферът се прибираше в съблекалнята. Бутилката полетя от Сектор А, където бяха настанени феновете на Левски.

Различни инциденти в двата фенски сектора – Б и Г, пратиха в болница две момичета, дошли да гледат мача. Въпросните девойки бяха откарани с линейки в болница още по време на дербито. И в двата случая става дума за обгазяване.

http://novinite.bg/articles/151621/Sled-derbito-39-v-aresta-2-obgazeni-momicheta-i-1-udaren-sadiya

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*