/КРОСС/ Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет направи втори неуспешен опит да избере председател на Софийския градски съд /СГС/, след като първият се провали заради заболяване на един от двамата кандидати.

На заседанието 7 от съдебните кадровици гласуваха и срещу двамата кандидати Евгени Георгиев и Светлин Михайлов.

Пред съдебните кадровици Евгени Георгиев акцентира върху съдийското самоуправление и декларира, че не би управлявал еднолично СГС. За свой приоритет той посочи справянето с програма „Натовареност“ на първо място с повече съдебни зали. Георгиев беше разпитан за специализациите му в чужбина, както и за акциите му във фалиралата КТБ, които са били 58 на брой и той ги е загубил след затварянето на банката.
Светлин Михайлов пък е амбициран да направи СГС успешен съд.

По неговите представи това е съд, в който се работи спокойно и няма интриги. Той отрече спекулациите около високия му жизнен стандарт. Според подадената от него данъчна декларация той притежава около 1 млн. в пари и имоти. Михайлов обясни, че всички сделки са законни и призова да не се бърка личния с професионалния живот.

И двамата кандидати за поста се самономинираха. В навечерието на 20 февруари, за когато беше насрочен изборът, неофициалната нагласа беше, че няма достатъчно мнозинството за нито един от тях. До проверка на тази версия така и не се стигна, заради спешното постъпване в болница на Михайлов.

Осем са гласовете, които трябва да събере един от претендентите, за да оглави Софийският градски съд, който от половин година е без титулярен ръководител, след внезапната оставка на Калоян Топалов.

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.