Ново разочарование за българските биатлонисти в Пьонгчанг

/КРОСС/ Ново разочарование претърпяха българските биатлонисти и във втория си старт на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Този път в преследването на 12,5 км.

Трима наши представители завършиха сред първите 60 в спринта и получиха право да участват в преследването. Те обаче не успяха да постигнат кой знае колко по-добро класиране. Най-добре отново се представи Красимир Анев. Този път той обаче завърши на 45-а позиция с 5 грешки в стрелбата, като така отстъпи и с 8 места от предишния старт.

Владимир Илиев е веднага след него – 46-и, като той напредна с 8 позиции в сравнение със спринта благодарение на отличното си бягане, тъй като направи цели 7 грешки в стрелбата.

Антон Синапов пък направи 8 пропуска на огневия рубеж и остана на 60-а позиция от 60 стартирали.
След като остана 8-и в спринта, големият фаворит Мартен Фуркад разкри потенциала си и грабна златния медал. Той направи само една грешка на стрелбището и навакса изоставането си от 22 секунди на старта.
Шведът Себастиан Самуелсон взе среброто, а германецът Бенедикт Дол бронза.

При жените само една участничка заслужи място на старта в преследването. Емилия Йорданова тръгна последна 60-а и се изкачи до 55-о място, въпреки 6 те си грешки в стрелбата.

Шампионка, както и в спринта стана германката Лаура Далмайер, която направи само една грешка в стрелбата.

Анастасия Кузмина (Словакия) направи цели 4 грешки на рубежа, но въпреки това стигна до сребърния медал и то при положение, че тръгна 13-а с 54 секунди изоставане. Бронзът отиде при Анаис Бесон (Франция).

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.