Мюфтийството: Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим

/КРОСС/ Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Това предупреди Главното мюфтийство на мюсюлманското изповедание в България.

Институцията изрази позицията си във връзка с решението на американския президент Доналд Тръмп да обяви Йерусалим за столица на Израел.

„Йерусалим е свещен град и територия за трите световни религии. Всяко решение за оспорвания статут трябва да бъде в рамките на дипломатически преговори между палестинския и израелския народ, както и с ООН.

Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в огромна опасност. Във времена, в които светът е толкова нестабилен, а глобалният тероризъм е във възход, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието“, заявяват от Главното мюфтийство.

„Едностранните актове няма да спомагат мирното разрешаване на конфликта, който датира от десетилетия и търси решение. Главно мюфтийство изразява позиция на безпокойство и подканва световните лидери за диалог под егидата на ООН, заключават от мюсюлманската институция.

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.