/КРОСС/ Министерството на външните работи на Русия съобщи, че Великобритания нарушава международното право с отказа си да предостави информация за дъщерята на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал, съобщава Скай нюз.
Говорителят Мария Захарова заяви, цитирана от руски медии, че за четвърти път Русия се обръща към Великобритания по официалните канали с предложение за сътрудничество в разследването на ситуацията със Скрипал. Тя поясни, че съответните ноти на руското посолство в Лондон са изпратени на 6,13,14 и 22 март.
Говорителят подчерта, че британската страна мълчи или изпраща неграмотни отговори. Според Захарова Лондон умишлено избягва контактите с руското посолство.
Москва също нарече разпространеното от британското посолство „доказателство“ за случая „Скрипал“ световна фалшификация.
Разпространеното от Лондон „доказателство“ е тотална световна фалшификация, отсече Захарова.
Според ведомството презентацията на Лондон по случая е направена от британския посланик по време на закрита пресконференция и след това е разпространена сред британските дипломатически мисии преди масовото експулсиране на руски дипломати.
По-рано Захарова обяви, че публикуваните от Лондон документи по случая напомнят на работата на ученици от долните класове.
Вчера британската полиция разкри, че е имало новичок по входната врата на жилището на Скрипал