/КРОСС/ „Нямахме Национална стратегия 2005-2009 г, но имахме сигурност“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че когато става въпрос за национална сигурност, БСП винаги е подавала ръка и е готова, заедно с управляващите, да пази спокойствието на българските граждани. „Но днес се чудихме как да приемем Стратегията за национална сигурност и не разбирам удовлетвореността на министър Радев, защото проблемите са много и очевидни“, каза още Стойнев.

Той подчерта, че текстът и мерките за корупцията са същите, преписани от 2011 г. „Има проблеми в сигурността. Спокойно ли е населението спрямо външните заплахи? Нямаме един летателен апарат, който да литне, но в същото време трябва да сме съгласни и спокойни. Имаме една граница и една ограда, която всеки момент може да падне, но трябва да бъдем заедно, според управляващите. Няма как, защото опозицията трябва да показва грешките“, категоричен е народният представител.

Стойнев коментира телевизионен репортаж за корупцията в системата на приходите, където се заявява, че цялата информация е изтекла от системата на вътрешните работи.

По неговите думи управляващите ги е било срам от тази стратегия. „Тя беше много проблемна, неадекватна за съвременните условия, но благодарение на БСП- придоби все пак някакъв вид“, допълни зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Според него няма значение колко закона са приели управляващите, защото хората не се чувстват по-сигурни. „Обещаха във всяко едно село да има полицай, а сега им вкарват фирми, които да ги охраняват. Т.е. да се правят бастиони на едни кметове, като този от Септември. Ние искаме професионализъм в тези структури и да работят на спокойствие, да бъдат добре финансирани, за да се грижат за сигурността на българските граждани“, подчерта Драгомир Стойнев.

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.