Добрич протестира срещу цената на водата

/КРОСС/ Протест срещу очакваното увеличение на водата ще има днес в Добрич. Инициаторите, обединени в гражданска организация, са против повишението и искат оставката на ръководството на най-задлъжнялото ВиК дружество в България.

В понеделник в София ще се проведе обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране на повишаването на водата в Добрич до 3 лева и 28 стотинки.

Протестът ще започне в 11 часа днес пред сградата на областната управа в Добрич и ще продължи под формата на шествие по пешеходната зона. Предвидено е и за кратко да бъде блокирано кръстовището на булевардите „25 септември“ и „Трети март“. Основните искания на протестиращите са цената на водата да не бъде променяна, както и оставката на директора на дружеството инж. Тодор Гикински, назначен от Министерството на регионалното развитие през август месец миналата година. От своя страна Тодор Гикински излезе с писмено изявление до медиите, в което казва, че от години за първи път дружеството отчита положителни финансови резултати. Ръководството на ВиК-Добрич-АД се опасява, че лица, които от години са водили дружеството към декапитализация и са допринесли за натрупаните десетки милиони задължения, спекулират с икономическите притеснения на жителите на област Добрич, се казва още в изявлението.

 

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.