/КРОСС/Italdesign и Airbus предложиха в Женева поглед към възможно бъдещо решение за преодоляване на задръстванията по пътя със съвместната си концептуална разработка наречена Pop.Up. Става дума за концептуално превозно средство, съставено от пътническа капсула, която се куплира с два различни електрически силови модула – единият за движение по нормален път, другият летящ във въздуха по принципа на дрон. Цялата тази комбинация се предполага че ще бъде командвана от „интелигентна“ софтуерна платформа.

Pop.Up е засега само концепция, според заявлението на Матиас Томсен, главен мениджър за градска въздушна мобилност в компанията Airbus. Но метниджърът твърди още, че това ще стане търговски предлагана услуга в период от седем до десет години напред в бъдещето. „Малко по-късно тази година ще направим и първата си демонстрация на живо, защото технологията вече я имаме.“

Естествено, това развите на автономния транспорт, подобно на това автомобилите роботи ще има да преодолява сериозни трудности при прилагането си, включително приемането от масовата публика и нуждата от създаване на държавни регулации за начин на транспорт, който дори не можехме и да си въобразим преди две-три години.

И в двата си варианта на движение – по земя и във въздуха, максималната скорост ще е 100 км/ч, пробегът с едно зареждане по земя ще е 130 км, а пролетът 100.

Видеото показва как концептът би могъл да работи.

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*