Телевизията припомня, че решението за Тарандж, който е бил задържан след петъчната молитва в Шумен, и още двама турски граждани, е взето по искане на ДАНС.

Германия: Смъртното наказание в Турция може да активира процедурата за спиране на преговорите

CNN Тurk смята, че подобно действие може да „разгневи Турция“, въпреки че досега официална реакция от страна на властите няма, пише Труд.В репортажа се припомня, че Тарандж е експулсиран с мотив „заплаха за националната сигурност“, а на още двама турски граждани, които в този момент са били в родината си, е наложена забрана за влизане в България.

Според събраните от органите на ДАНС данни двама от задържаните са извършвали противоконституционна дейност на територията на Република България, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.По-рано със заповед на председателя на ДАНС бяха наложени принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на друг турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

ГЕРБ поиска затвор за кандидат-депутат от ДОСТ (СНИМКА)

 

https://www.actualno.com/politics/cnn-turk-otnoshenijata-mejdu-bylgarija-i-turcija-moje-da-se-uslojnjat-news_600601.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*