/КРОСС/ 7 млн. лева ще бъдат отпуснати за обучение на лекари в „Спешната помощ“, съобщи служебният социален министър Гълъб Донев. Парите са по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Донев и служебният вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев подписаха в социалното министерство договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“, предаде Дарик. Министерството на здравеопазването е конкретен бенефициент по проекта, който се финансира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

Продължителността на проекта е 34 месеца. По него ще бъдат обучени близо 7000 специалисти, заети в Спешната помощ, като обучението ще е за всички – лекари, фелдшери, шофьори, наличните парамедици.

По проекта ще се създаде Национален център за обучение и квалификация на персонала. Ще бъде създадена и методика за оценка на квалификацията на персонала.

Служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев съобщи, че освен този проект, започва и друг по ОП „Региони в растеж“. С него ще се правят ремонти, ще се подсигури медицинска техника и нови автомобили.

 

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*