/КРОСС/Озеленяването на града и грижата за зелените площи в София е сред приоритетите на общината тази година, обяви зам. кметът по екология Йоана Христова на форум „Градове на бъдещето: Виена и София“.

С 4 млн. лв. е увеличен бюджетът за озеленяване на столицата през 2017 г. Освен всички останали „зелени“ планове, през тази година ще стартира и с мащабното поетапно обновяване на Западен парк. „Амбициите ни са свързани с това да го превърнем в един истински европейски парк“, допълни Христова.

Столичната Община полага приоритетни грижи за поддържането на зеления облик на града, предстоят още целенасочени усилия, които да наредят българската столица сред най-зелените градове в Европа, подчерта зам. кметът.

„Парковете и градините в града са само едната част от градската зелена система. Изключително важни за облика на София са междублоковите пространства, а грижата за тях е както на Столична Община, така и на всички нас, които живеем тук, в Столицата. Убедена съм, че със съвместните усилия и на местната власт, и на жителите на града, ще превърнем София в един от най-добрите градове за живеене в Европа“, добави тя.

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*